Audi toont voorproefje van nieuwe A2

© HSPublicity

Audi introduceert op de IAA in Frankfurt deze maand de A2 Concept. Het studiemodel combineert een intelligent ruimteconcept met volledige elektrische aandrijving.

De Audi A2 Concept is 3,80 meter lang, 1,69 m breed en 1,49 m hoog. Hij oogt elegant, sportief en krachtig. Het studiemodel is voorzien van een donker glazen dak, dat met een druk op de knop transparant kan worden gemaakt. De Audi A2 Concept is voorzien van ‘matrix beam’-koplampen, de nieuwste verlichtingstechniek waarbij leds en microreflectoren voor een hoge lichtopbrengst zorgen zonder de tegenliggers te verblinden. Ook bijzonder: de achterlichten passen hun lichtopbrengst aan aan de omstandigheden.

Binnen gaat het er al even futuristisch aan toe: de binnenkant van het stuur bevat zogenoemde ‘touchzones’ waarbij een aanraking voldoende is om bijvoorbeeld het audiosysteem of dergelijke functies te bedienen. De bestuurder krijgt relevante reis- en voertuiginformatie via een 7-inchdisplay en twee aparte beeldschermen. De vloer van de Audi A2 Concept is volledig vlak. Onder alle vier individuele stoelen is bergruimte beschikbaar. De twee achterste stoelen zijn zo geplaatst dat ertussen plaats is voor een fiets. En een frame met een handig net fungeert als extra bagageruimte. Welke van deze elementen de productieversie van de Audi A2 meekrijgt, is nog de vraag.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.