Oranjediner bij wethouder

Wethouder Cecilia van Weel heeft net als koning Willem-Alexander een verjaardagsetentje met andere jarigen.© Foto Bart Vuijk

Annemiek Jansen
Beverwijk

Geïnspireerd door het Koningsdiner heeft de Beverwijkse wethouder Cecilia van Weel een eigen etentje bij haar thuis. Welkom zijn acht Beverwijkers die net als de wethouder net niet jarig zijn op 27 april. Ze heeft een oproep geplaatst op Facebook, onder meer in Je bent Beverwijker als...

Verwacht geen haute cuisine of een diner van zeven gangen. Wethouder Van Weel heeft niet de talenten van een chef-kok en houdt ook van een eenvoudige maal. Met een lekker wijntje erbij. Het gaat haar ook helemaal niet om het eten.

Gesprek

Dat gebruikt ze alleen maar als middel om met mensen in gesprek te gaan. En om eens niet alleen met de ’bekende’ Beverwijkers te praten, bedacht ze dit etentje, zodat ze nieuwe inwoners leert kennen.

Koning Willem-Alexander die vijftig jaar wordt, heeft voor zijn Koningsdiner op 28 april 150 gasten uitgenodigd die net als hij jarig zijn op 27 april en een kroonjaar vieren. Wethouder Van Weel is 28 april jarig. Voor haar verjaardagsetentje van anderhalf uur komen Beverwijkers in aanmerking die ook die dag jarig zijn, of een dag voor Koningsdag, op 26 april. ,,Gaan we samen praten over wat er beter kan in onze gemeente en hoe we Beverwijk nog mooier kunnen’’, schrijft ze op Facebook. Aanmelden kan ook via Facebook.

Ze is zelf die bewuste dag jarig. Hoe moet dat met de rest van de verjaardagsvisite? ,,Ik vier mijn verjaardag nooit’’, zegt ze lachend.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.