A22-plan Beverwijk begint wel heel erg bescheiden

A22-plan Beverwijk begint wel heel erg bescheiden

Redacteur Kennemerland
beverwijk

Het alomvattende plan om de bereikbaarheid van Beverwijk voor eens en voor altijd te verbeteren, door van de A22 een provinciale weg met afslagen te maken, begint heel erg bescheiden. Met een verfbeurt van het viaduct onder die snelweg. Dit schrijft Dagblad Kennemerland maandag.

Een en ander blijkt uit de Startnotitie A22, die wethouder Frans Koster naar de Beverwijkse gemeenteraad heeft gestuurd. In het plan staat zo weinig over de afwaardering van de snelweg zelf, dat gemeenteraadsleden zich afgelopen week hardop afvroegen of die nota niet anders moet heten. Zonder verwijzing naar de A22.

Van het oorspronkelijke plan om de snelweg tot een provinciale weg om te vormen, zodat er een extra afslag ter hoogte van de Aagtendijk richting het industrieterrein kan worden aangelegd, is in de startnotitie niets terug te vinden. Wel wordt er tot ergernis van sommige raadsfracties al meteen 84.000 euro uitgetrokken voor de aanstelling van allerlei projectmanagers. Plus nog een ton om het viaduct onder de snelweg te verven en daar wat betere verlichting aan te brengen.

De wethouder ziet dit als een grote verbetering voor de meubelboulevard en het industrieterrein, maar nogal wat partijen in de gemeenteraad denken daar het hunne van. CDA’er Paul Meiland: ,,Deze startnotitie valt mij verschrikkelijk tegen.''

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.