Vooral soep en salade blijven over

In de cateringsector wordt per week zo’n 104 ton voedsel verspild. Jaarlijks is dat zo’n 50 miljoen kilo. Vooral van de soep en de salades met dressing blijft dagelijks veel over.

Vaak is onbekend hoeveel gasten er komen en blijft veel eten over. Reductie van voedselverspilling is belangrijk voor de verduurzaming van Nederland. Tot voor kort was deze reductie echter moeilijk te realiseren vanwege het ontbreken van betrouwbare cijfers. Hierdoor ontbrak het aan specifiek inzicht in oorzaak en gevolg van dit probleem.

Aan dit gebrek aan inzicht is nu een einde gekomen. Dankzij samenwerking tussen alle leden van de brancheorganisatie in de bedrijfscatering, Veneca, vond het afgelopen jaar betrouwbaar en gedetailleerd wetenschappelijk onderzoek plaats. De resultaten van dit door Wageningen University & Research Centre uitgevoerde onderzoek zijn verzameld in het rapport ‘Reductie Voedselverspilling in de Nederlandse Catering’. Alle bedrijven binnen Veneca hebben zich eraan gecommitteerd om verspilling verder terug te dringen.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.