'Scootmobieltraining moet verplicht'

Redacteur Alkmaar
Alkmaar

Meer dan duizend mensen met letselschade, ongeveer 310 ziekenhuisopnamen en 19 doden. De cijfers van het aantal ongevallen met scootmobielen in 2010 liegen er niet om.

Een landelijk verplichte training moet dat stijgend aantal ongelukken tegengaan, vindt ouderenorganisatie ANBO. Volgend ANBO-woordvoerder Juanita Bouwman is het Ministerie van Infrastrucuur en Milieu een landelijke training aan het ontwikkelen. Deze wordt waarschijnlijk op korte termijn ingevoerd.

Maandag overleed een 82-jarige man in Alkmaar na een aanrijding met een automobilist nadat hij linksaf sloeg op het moment dat een automobilist hem wilde inhalen. De stijging van ongelukken met scootmobielen is een logisch gevolg van het toenemend aantal scootmobielen op de Nederlandse wegen, maar ook van bestuurders die over te weinig rijvaardigheid en verkeerskennis beschikken. Bouwman:,,Bestuurders hebben het voertuig slecht onder controle, ze zijn niet goed op de hoogte van verkeersregels en rijden vaak op ongeschikte wegen. Sommige bestuurders hebben geen enkele ervaring met gemotoriseerde voertuigen.’’

Meer in de Alkmaarsche Courant van vrijdag 16 september.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.