Harde strijd topkoppels op wielerbaan in Sportpaleis

Alkmaar

Al gaat het maar om trainingswedstrijden, met drie topkoppels in de baan wordt er ‘op leven en dood’ gekoerst.

Geen prijzengeld, wel een bosje bloemen en een verbaasde blik bij winnaar Yoeri Havik: ,,Nee maar, ik transpireer zelfs.” Een veelbetekenende opmerking en het bewijs van de kracht van deze vrijblijvende dinsdagavondwedstrijd in het Sportpaleis Alkmaar.

Met de koppels Vingerling-Havik, Terpstra-Huenders en de Harderwijker broers Melvin en Dylan van Zijl had organisator Wim Botman weer een selecte groep aan de start voor de tweede aflevering van de dinsdagavondreeks. In totaal vijftien koppels dit keer en met de drie genoemde topduo’s wist de rest van het veld dat het hard werken beloofde te worden.

Met name Yoeri Havik, Nikki Terpstra en Melvin van Zijl trokken er hard aan en dat resulteerde in mooie spannende wedstrijden. Naast de drie topkoppels verweerde ook het jeugdige duo Mel van der Veekens en Yentl Ruimgaard zich heel goed net als een ander jong koppel Ocko Geserick en Marc Veldt. Zeer verdienstelijk in dit sterke veld was ook het optreden van de dames Marit Raaijmakers en Nina Kessler, die als achtste eindigden.

Na de vier individuele onderdelen, gewonnen door Vingerling, Havik (twee keer) en Melvin van Zijl leidde het koppel Vingerling-Havik voor de start van de koppelkoers. Na 120 ronden brachten zij dat onderdeel ook op hun naam vlak voor de broers Van Zijl.

Eindstand koppelomnium: 1. Havik-Vingerling, 2. Van Zijl-Van Zijl, 3. Terpstra-Huenders, 4. Van de Veekens-Ruimgaard, 5 Geserick-Veldt en 6. Dion van Nierop/Glen van Nierop.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.