Moordvrouw-hunk ’Achie’ lacht en zwaait

Theo Groot
Hoogkarspel

Het Raadhuisplein van Hoogkarspel als filmset van de serie Moordvrouw. Ruim honderd scholieren laten dit buitenkansje niet aan zich voorbij gaan. Vooral de meisjes worden op hun wenken bediend door de aanwezigheid van Achmed Akkabi, die hoofdagent Bram speelt.

Nadeel is dat de fans op flinke afstand worden gehouden en Achie, zoals de meiden hem noemen, op hun smeekbedes om dichterbij te komen reageert met een zwaai en een big smile.

Patricia Vis is met haar dochter Sharon naar het plein gekomen, ze zijn fan van het eerste uur. „We keken al naar de serie toen het nog in Friesland speelde en dan willen we dit wel even meemaken. We gaan vanavond weer, dan komt er een hele motorbende, schijnt het.”

Uit de ’actie’ voor het nieuwe gemeentehuis van Drechterland is niets af te lezen over enig misdrijf. Agent Bram wordt, met twee vrouwen, geconfronteerd met enkele leden van een motorclub, trekt zijn dienstpistool en laat dat weer verdwijnen als een van de motorrijders iets heeft gezegd. Die scene wordt eerst gerepeteerd, en dan een keer of tien gefilmd met wisselende camerastandpunten.

Niet echt boeiend en tegen etenstijd gaan veel jongeren naar huis. Hoofdrolspeelster Wendy van Dijk filmde eerder met Fockeline Ouwerkerk in Wijdenes in een kas.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen