BCS heeft top weer in vizier

’t Veld

Door een fraaie 6-2 winst op Targa kwam het kaderteam van BCS in partijpunten gelijk met de tegenstander. Ze moeten alleen OGB twee punten boven zich dulden. Vandaag al kan BCS daar in Lisse bij kaderteam De Engel iets aan doen.

Piet van der Geest kon de hele partij rustig zijn vorm vinden en vasthouden. Met regelmatige series van meer dan 20 caramboles en een slotreeks van 40 maakte hij het af in 11 beurten: 160-30.

Aan de andere tafel trof Joop Roelands zijn vroegere teamgenoot Alex Völker, die vanaf het begin caramboles sprokkelde maar niet uit het zicht verdween. Vanaf de achtste beurt maakte Roelands met series van 40, 30, 34 en 16 duidelijk dat hij wilde winnen en deed dat met 140-99.

Pieter van der Geest leek zijn teamgenoot te volgen maar kon ondanks een knappe serie van 94 geen afstand nemen. Toen hij de kans kreeg om het uit te maken, strandde de Niedorper met nog vier caramboles te maken en zag zijn tegenstander onmiddellijk profiteren door wel te finishen.

Op het centre court scheen Kees Klijbroek bezig aan een schier onmogelijk te winnen partij. Na drie beurten keek de Tuitjenhorner al tegen een achterstand van 26-170 aan. Juist op dat moment begon het bij zijn tegenstander iets minder te lopen en kreeg Klijbroek juist steeds meer vat op het spel. Met volle moed en veel vertrouwen bouwde hij gestaag aan zijn comeback. Via series van 37, 69, 52, 57 en de resterende 12 liet hij de andere kant alleen nog een mogelijkheid met de gelijkmakende beurt. Aangemoedigd door zijn teamgenoten begon de biljarter van Targa aan een mooie eindserie die vier caramboles voor de remise stokt.

En BCS aan een 6-2 zege hielp.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.