Zelfs Medemblik vindt vier uur laat genoeg

Redacteur West-Friesland
Medemblik

In Medemblik is het toegangsuur voor cafés in de nacht van oud op nieuw voor een keertje vrijgegeven. In gemeenten als Hoorn en Enkhuizen mag je die nacht na vier uur geen kroeg meer binnen. Op de Vandaag-sites peilden we de meningen en wat blijkt? Een meerderheid, zelfs in Medemblik vindt dat vier uur ten opzichte van de normale toegangstijd (1 uur) al een hele verbetering is.

In Medemblik sprak 55 procent zich hiervoor uit: ’Vier uur is laat genoeg’. In Hoorn was het percentage 71, in Enkhuizen 60.Henk Gutter uit Midwoud vindt het ’volkomen dwaasheid’ om rond vier uur nog naar een kroeg te gaan. ,,Hoorn en Enkhuizen zijn op dat punt net een tikkie slimmer.’’Rond een kwart is van mening dat het toegangsuur altijd vrij moet zijn. Zoals Bas van Iersel uit Hoorn. ,,en niet alleen op feestdagen maar alle dagen waarop de horeca dit wil. In Amsterdam kun je ook uit tot wanneer je wilt en dat is ’s nachts 25 minuten rijden.’’

De nieuwe stelling, te vinden op de home-pagina van deze site, gaat over de boortoren bij het Egboetswater. Motiveren van een stem kan via het pop-up antwoordformulier.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.