RKAV Volendam te sterk voor ARC

Redacteur Waterland

Jaap Molenaar stond lange tijd synoniem voor snelheid en doelpunten. Met die snelheid zit het wel goed, maar het maken van doelpunten leek de Volendammer verleerd. Tot gisteren. Molenaar stond met zijn eerste twee treffers van dit seizoen aan de basis van een cruciale zege op ARC: 3-1.

De verdediging van ARC oogde onzeker, gaf steeds veel ruimte weg en dat is met een man als Molenaar in de buurt vragen om problemen. Bij de 1-0 werd hij schitterend weggestuurd door Cees Keizer, bij de 2-0 fungeerde Jan Visscher als aangever.

,,Je beloont alleen jezelf niet voor rust. We hadden al lang 3-0 en 4-0 moeten maken’’, blikte Keizer kritisch terug. Die baalde van het feit, dat ARC op slag van rust via een verdekt schot van Gert Labots de spanning terugbracht: 2-1. De 18-jarige Dean Schilder, ook tegen ARC een betrouwbare vervanger van de geblesseerde Kees Tol, was machteloos.

Na rust stuitte Joey Tol na een fraaie solo op Van Ooi en verknalde Jeroen Merk, die later met rood van het veld moest, een levensgrote kans op 2-2. Cees Keizer bekroonde zijn ijzersterke optreden met een mooie en voor Volendam bevrijdende treffer: 3-1. De weer herstelde Robert Plat fungeerde als aangever.

,

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.