Een ei

Petra Bies

Eén ei is geen ei, twee ei is een half ei, drie ei is een paasei. Van dat osewiesewose wiesewalla kristalla snapte ik als kleuter al niets, maar van dat eierrijmpje raakte ik pas echt in verwarring. Waar was toch de logica?

Gaandeweg ben ik er iets van gaan begrijpen. Ik moet het breder zien, eenvoudiger vooral: het ene ei is gewoon het andere niet. Ga in de supermarkt maar eens voor het schap met eierdozen staan. Scharrelei, vrijeuitloopei, omega-ei, maïsei: je wordt om je oren geslagen met de prachtigste vondsten.

Terwijl achter veel van die eieren een wereld van leed schuilgaat. Kippen die hun hele leven in een hok zitten, nooit eens aan de scharrel mogen om eigensnavelig een worm uit de grond te trekken en nooit eens lekker kunnen badderen in het zand.

Ik gun iedere kip een fijn bestaan, dus ik kies voor biologische eieren van de vrije Blije Kip.

Nu dacht Blije Kip haar klanten ook eens een plezier te doen. In de eierdoos zit een kaartje met een code en het opschrift: ’Samen naar de dierentuin met 30% korting!’

De dierentuin? Zitten daar niet allemaal dieren levenslang gevangen? Vast allemaal goed verzorgd en wellicht ook wel blij, maar zeker niet vrij.

Ei-genaardige klantenactie.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.