Hyundai Veloster: bijzondere Koreaan

© HSPublicity

“Als een coupé staat voor sportiviteit en een hatchback voor gebruiksgemak, waarom is er dan geen auto die deze karaktertrekken combineert?” Die vraag stelt Hyundai zichzelf in het persbericht over de Veloster, de nieuwste loot aan de stam van de Koreaanse autofabrikant.

Hyundai beantwoordt de vraag als volgt: “Met de uniek vormgegeven Veloster laat Hyundai een frisse wind waaien in het segment van de coupé. Hij is voorzien van een unieke 1+2-deurconfiguratie, die de toegankelijkheid van de achterste zitplaatsen verbetert.” In duidelijkere taal: de Veloster is vormgegeven als een coupé met een grote achterklep, maar is gebruiksvriendelijker dan een coupé doordat de achterbank makkelijk te bereiken is via het extra portier.

De Veloster is (voorlopig) alleen met een door Hyundai ontwikkelde, 103 kW sterke 1,6-litermotor verkrijgbaar. Die biedt meer dan voldoende kracht om vlot met het verkeer mee te komen. De handbediende zesversnellingsbak past prima bij de krachtbron en laat zich gemakkelijk bedienen. Later dit jaar is overigens ook een versnellingsbak met een dubbele koppeling leverbaar. En volgend jaar verschijnt nog een turboversie van de 1,6-litermotor.

De Veloster heeft een prijs van 23.995 euro en valt in de voor zakelijk rijders aantrekkelijkere bijtellingscategorie van 20 procent.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.