SEW in slotfase langs DWOW

SEW-aanvaller Travis Reuser wordt tegengehouden door DWOW-verdediger Ayco Kluwers. SEW-aanvoerder Jeffrey Keizer (rechts) kijkt toe. © Foto Henk de Weerd

David Bakker
Derde klasse

,,Volgend jaar in de tweede klasse op het nieuwe complex. Dat zou fantastisch zijn.” SEW-verdediger Daan Karsten droomt hardop na het behalen van de tweede periodetitel tegen directe concurrent DWOW.

De noeste verdediger heeft de zweetdruppels nog op het voorhoofd staan als hij vertelt hoe hij het tot deze wedstrijd heeft geschopt. ,,Als ik het lijstje opnoem wat ik allemaal heb moeten doen om fysiek weer in orde te geraken, word ik er zelf bang van. Vanaf woensdag tot vanmorgen ben ik bij allerlei specialisten geweest om weer fit te worden. Pas vanochtend wist ik zeker dat ik kon spelen.” Het tekent de mentaliteit van de centrale verdediger. Dat laat hij ook zien op het veld. Hoewel de buitenspelers van DWOW voor wat gevaar zorgen, is de spits uitgeschakeld. Karsten heerst in de lucht en is de baas over de grond.

Genieten

,,Dit soort wedstrijden zijn de krenten in de pap. Dat heb ik de jongere jongens ook proberen bij te brengen. Er stond vooraf nogal wat druk op deze pot, maar ik heb ze ook gezegd dat ze moeten genieten. Uiteindelijk is dat gelukt.”

Daar ziet het lange tijd niet naar uit. Al snel kijken de Nibbikkers tegen een achterstand aan. ,,En meestal gaan dit soort ploegen zich dan ingraven, maar dat gebeurde niet. Ik heb mijn jongens gezegd dat de kansen zouden komen”, aldus een opgeluchte en zeer blije SEW-trainer Gregory van Sauers.” Hoewel het spel niet goed is, krijgt de thuisploeg door werkvoetbal kansjes. Nadat Jeffrey Keizer in het strafschopgebied wordt neergehaald, schiet Martijn Doodeman de penalty binnen. Het geloof is terug en via een rommelgoal van Arjen Bijl ontploft Nibbixwoud. Keizer zorgt voor het slotakkoord door uit een counter de verlossende 3-1 binnen te tikken. Zijn trainer is op zijn manier dolblij en ziet mogelijkheden in de tweede klasse. ,,Vaak hoor je dat je er als periodekampioen niets te zoeken hebt, maar we krijgen een nieuw complex en mochten we promoveren, dan heeft dat een ontzettende aantrekkingskracht op de club”, aldus de trainer.

Dichterbij

Karsten weet hoe het is om in die klasse te spelen. Bijna zelfs speelde hij met zijn SEW in de eerste klasse. Tijdens de nacompetitie, een aantal jaren geleden in Amsterdam, hielden strafschoppen tegen Zeeburgia de Nibbikkers uit de finale. Nu hij wat ouder wordt en zijn fysiek hem soms in de steek laat, komt het moment van stoppen steeds dichterbij. ,,Maar ik zal en moet op het nieuwe complex spelen”, vult hij de nabije toekomst al in.

SEW: M. Bijl, Henriet, D. Karsten, Doodeman, Renon, Baten (72. Bos), Beerepoot, Tol, Keizer, A. Bijl, Reuser.

DWOW: Barten, M. Houtkooper, Kluvers, N. De Vries, Braspenning (73. Van der Made), Zomerdijk, Schipper (87. Blokker), Boersma, B. Houtkooper, Groot, L. De Vries (78. Brouwer).

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen