Veerhuys en Hovocubo winnen op vreemde bodem

Redacteur West-Friesland
Hoorn

Ondanks een krappe bezetting hebben de twee Hoornse eredivisie zaalvoetbalteams vrijdagavond een zege geboekt op vreemde bodem. Veerhuys won met 3-5 van TPP-Rotterdam. Hovocubo was in Groningen Leekster Eagles met 1-5 de baas.

Hoewel de stand op de ranglijst momenteel anders doet vermoeden wordt TPP door de meeste kenners nog altijd gezien als een ploeg om rekening mee te houden. Na de Rotterdammers eerder dit seizoen thuis te hebben geklopt wees Veerhuys TPP nu echter ook terug in de uitwedstrijd.

De zege kreeg extra cachet gezien de personele bezetting. Veerhuys moest het doen zonder gerenomeerde krachten als Dennis Brouwer, Ryan Brown en Donny de Graauw en speelde daarom vrijwel de gehele wedstrijd zonder wissels.

Ook Hovocubo zat niet ruim in de wisselmogelijkheden. Trainer Sander van Dijk moest het al doen zonder Amir Molkarai (blessure) en Jeroen de Groot (schorsing) en tijdens de wedstrijd kwamen hier Mo Rougie (blessure) en Every Janzen (rode kaart) bij.

Na een moeizame beginfase namen de Hoornaars na tien minuten de controle over de wedstrijd, om deze niet meer aan de Groningers af te staan.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen