Ook rollator en wandelstok bij Halfords Den Helder

Delano Weltevreden
Den Helder

Halfords was al bekend van fietsen en spullen voor de auto. Nu kun je er ook je scootmobiel, rollator en wandelstok kopen.

‘Blijvend mobiel´noemt het bedrijf het nieuwe assortiment. Daarbinnen vallen producten gericht op ouderenmobiliteit, zoals scootmobielen, rollators, wandelstokken, transportstoelen en accessoires. Uit onderzoek is gebleken dat er voor deze producten een enorme groeimarkt bestaat, zegt een woordvoerder van het bedrijf.

,,Er liggen voor Halfords grote kansen binnen de markt van ouderenmobiliteitsproducten”, aldus Ralph Artz, mede-eigenaar van Halfords Den Helder. ,,Door de vergrijzing binnen Nederland hebben steeds meer mensen behoefte aan een mobiliteitsproduct. Daarnaast hebben verschillende wetswijzigingen die vanaf januari 2013 van kracht zijn, een verschuiving in de markt voor ouderenmobiliteit veroorzaakt. Door die wetswijzigingen dienen personen een inkomensafhankelijke bijdrage te leveren voor bepaalde hulpmiddelen. Door deze wijziging is het interessant geworden om een mobiliteitsproduct aan te schaffen buiten bijvoorbeeld de gemeente om, omdat dit voor de gebruiker in veel gevallen voordeliger is. Halfords maakt het mogelijk om een kwalitatief mobiliteitsproduct aan te schaffen tegen een aantrekkelijke prijs. Daarnaast is Halfords met 135 winkels altijd dichtbij en gemakkelijk bereikbaar.”

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.