RKAV Volendam niets opgeschoten ten opzichte van vorig jaar

Redactie Waterland
volendam

Net als vorige week tegen DFS (1-1) bleef Volendam-trainer Tijs Schipper zaterdag met een kater zitten. Tegen FC Breukelen had de hoofdklasser verzuimd om voor de rust het veldoverwicht in duidelijke cijfers uit te drukken. De Volendammers mochten uiteindelijk blij zijn dat ze nog een punt overhielden aan het duel: 2-2.

Met nog één wedstrijd voor de winterstop te gaan – uit tegen Odin’59 – is Volendam halfweg niets opgeschoten. De ploeg staat ook nu weer laatste, met maar acht punten, en kan alleen bij winst op Odin het puntenaantal van tien van een jaar geleden nog overtreffen.

De ploeg begon zoals gezegd goed tegen Breukelen. Al na zes minuten lag een prachtige volley van aanvoerder Joey Tol achter doelman Aaron Balk: 1-0. Daarna waren er fraaie mogelijkheden voor Daan Ibrahim (voor het eerst in de basis), Eric Veerman, Stefan Plat en Tol. Breukelen pakte de zaken na rust energiek aan en overrompelde Volendam met snel en gedurfd spel. Binnen drie minuten lag de 1-1 achter doelman Sander Binken. Daniël Kops scoorde vanaf de penaltystip, nadat hijzelf door Nick Molenaar was aangetikt. Weer vijf minuten later leidde een razendsnelle aanval tot de 1-2. Deen van Embriqs fungeerde als aangever, weer Kops voltrok het vonnis met een fraai geplaatst schot. Breukelen verzuimde de genadeklap uit te delen, waarna Volendam via Bart Jonkerman (fraai schot gekeerd door Balk) en Plat dicht bij de gelijkmaker was. Binken hield met een cruciale redding Lucien Dors van scoren af, waarna een eigen kopgoal van Mark van Rees Volendam alsnog op 2-2 bracht. 

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.