Noordkop maakt return tot formaliteit

Casper Duin
Leiden

Met de 0-3 zege zondag in de eerste halve finale bij Scylla lijken de tafeltennissters van Dozy Den Helder/Noordkop de return van komende zaterdag tot een formaliteit te hebben gemaakt.

De Helderse alleenheerser in de vrouweneredivisie voldeed in Leiden aan het verwachtingspatroon en ziet de eindstrijd om de landstitel wederom lonken. Ingeleid door de overtuigende zege van Yun Zhang op Marlotte Staps. De Chinese in Helderse dienst had het één game lastig met de thuisspeelster, maar trok op de juiste momenten de plooien recht (1-3).

Daarna verdubbelde de Helderse kopvrouw Ana Gogorita de voorsprong met een eenvoudige overwinning op Marie Depuydt. Via 5-11 en 3-11 liet de geboren Roemeense weinig misverstand bestaan over de krachtsverhoudingen. Alleen in de derde game ondervond Gogorita meer weerstand van de Leidse verdedigster, maar ze was op tijd bij de les om de 0-3 winst over de streep te trekken.

Melanie Bierdrager had vervolgens opvallend veel moeite met Esmee van Marwijk, aan Scylla-zijde de vervangster van de geblesseerde Kim Vermaas. Bierdrager kon lastig grip krijgen op het spel van de Leidse invalster. Ook toen de Bovenkarspelse inmiddels een 0-2 voorsprong had genomen, was het pleit nog niet beslecht. Met een moeizame 1-3 zege kwam de eerste halve finale tot een einde. De return is komende zaterdag om 16 uur aan de G.P. Blankmanstraat in Den Helder.

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen