Harry Luik nieuwe topman MCA

alkmaar

Het MCA heeft een nieuwe voorzitter van de raad van bestuur gevonden: Harry Luik. Hij is momenteel nog voorzitter van de raad van bestuur van het Kennemer Gasthuis in Haarlem.

Luik treedt op 16 augustus aan. Hij volgt Frits van den Broek aan die vorig jaar werd aangesteld als tijdelijk opvolger van Hans Kedzierski. Het MCA raakte in korte tijd z'n hele bestuurstop kwijt. Er moeten nu nog twee nieuwe leden van de raad van bestuur worden gevonden. Luik wordt nauw betrokken bij de zoektocht naar die twee.

Het MCA meldt dat Luik bij het Kennemer Gasthuis de verantwoordelijkheid heeft gehad over een 'groot nieuwbouw- en renovatietraject'. Bij het MCA staat ook zo'n megaoperatie voor de deur. Vorig jaar is aangekondigd dat het MCA wil nieuwbouwen. Waarschijnlijk dinsdag wordt bekend wáár die nieuwbouw zal plaatsvinden: op de huidige plek in de Alkmaarderhout of op een nieuwe plek. Of een combinatie van beide.

Het 'bedrijf' waarvan Luik nu bestuursvoorzitter wordt, omvat twee ziekenhuizen: het MCA in Alkmaar en het Gemini in Den Helder. Ook het Gemini gaat nieuwbouw plegen. Volgens het MCA heeft Luik tijdens de sollicitatiegesprekken 'blijk gegeven van een heldere visie op de ontwikkeling van de MCA Geminigroep met behoud van de eigen identiteit van beide ziekenhuizen'.

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen