Knappe overwinning van FC Volendam

Redacteur Waterland
's-hertogenbosch

Na drie nederlagen op rij heeft eerstedivisionist FC Volendam zaterdag een overwinning behaald. FC Den Bosch werd in Brabant met 2-4 verslagen.

Raymond Fafiani maakte na langdurig blessureleed voor het eerst dit seizoen zijn opwachting in de competitie. Tevens beleefde keeper Theo Timmermans zijn officële debuut voor de Volendammers. Roy Pistoor was zijn plekje onder de lat kwijtgeraakt. Rechtsachter Gerry Koning moest in de warming-up afhaken met een liesblessure. Leon Tol was zijn vervanger.

In de eerste helft opende Ludcinio Marengo de score. Hij reageerde alert, toen de Bossche keeper Wesley de Ruiter een schot van Tom Overtoom moest loslaten.

Diezelfde Overtoom verraste kort na de rust De Ruiter met een van richting veranderde inzet. Het leek in de tot dan toe wat lauwe wedstrijd een gelopen koers, maar Den Bosch, met de weer op het oude nest teruggekeerde Barry Maguire als inspirator, rechtte een half uur voor tijd de rug. Invaller Jordy Thomassen maakte 1-2, maar Robert Mühren bracht de marge weer op twee met zijn 1-3. Nog legde Den Bosch zich er  niet bij neer, want Alexander Mols maakte wederom een aansluitingstreffer.

Even kraakte het bij Volendam, maar het elftal hield stand, Toen twaalf minuten voor tijd de 2-4 viel (invaller Soufiane Laghmouchi gleed bij de tweede paal een scherpe voorzet van Nick Coster binnen) was het duel gespeeld.

Daarmee kwam de winst terecht bij de ploeg die deze het meest verdiende.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.