Dronken doorrijder (26) uit Den Helder opgepakt na rit op drie wielen

Redacteur Den Helder
DEN HELDER

Een 26-jarige man uit Den Helder is zondagavond aangehouden op de N9 bij 't Zand nadat hij stomdronken en op drie wielen was doorgereden na een ongeval in Den Helder waarbij gek genoeg ook de wederpartij is verdwenen.

Het ongeval gebeurde omstreeks zeven uur in de avond op de kruising van de Landmetersweg met de Doggersvaart. Een politieagent in vrije tijd hoorde de klap en schakelde zijn collega's in toen hij zag dat een van de auto's ervandoor ging.

De verdachte werd staandegehouden op de N9 in een zwaar beschadigde auto, waar onder meer een band van miste. Uit een ademtest bleek dat de man meer dan drie keer teveel had gedronken. Hij ontkent echter het ongeval te hebben veroorzaakt. Politiewoordvoerder Menno Hartenberg: ,,De verdachte zegt dat hij de auto alleen heeft weggereden vanaf de plaats van het ongeval. En dat valt lastig te controleren, want de wederpartij is ook spoorloos.''

Die bestuurder blijkt ook te zijn weggereden, zonder de politie in te lichten. Wie iets heeft gezien, wordt verzocht de politie te bellen via 0900-8844.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.