Komt Primark nu wel of niet naar Alkmaar?

Primark Zaandam. Archieffoto

Gerard van Engelen
alkmaar

Het gonst hardnekkig in het rond: kledingknaller Primark komt naar Alkmaar. Naar de Noorder Arcade om precies te zijn. In de dromen van menig consument tenminste.

Primark is een Ierse modeketen met zo’n 220 vestigingen in onder andere Spanje, Portugal, Groot-Brittannië, Duitsland en België. In Nederland zijn er nu drie filialen: in Zaandam, Rotterdam en Hoofddorp. In Nijmegen is op dit moment nog een filiaal in aanbouw.

Over de invulling van de enorme ruimte die Toys XL achterliet (met 2000 vierkante meter was het een van de grootste huurders) gaan al geruime tijd geruchten. Toys-manager Eddy Assies had dit voorjaar al vernomen dat er een nieuwe huurder in beeld was. Namen had hij nog niet gehoord.De geruchten over Primark worden steeds sterker. Zelfs winkelpersoneel in Noorder Arcade kent ze. Dus als iemand het zou moeten weten is het Jan Beuckens, filiaalmanager van Telstar en voorzitter van de ondernemersclub in Noorder Arcade. ,,Ik ben geen voorzitter meer’’, zegt die. ,,Er valt weinig meer voor te zitten.’’ Hij kan bevestigen dat de naam van Primark rond zingt in het winkelcentrum. ,,Maar wij horen ook niks. Bel maar eens met de eigenaar van het winkelcentrum Projectontwikkelaar AM Real Estate Development.’’

Doen we. Woordvoerder Rene Raaijmakers reageert: ,,We zijn nog niet zo ver dat we antwoord kunnen geven.’’

Het centrum in Overstad beleefde de opkomst en ondergang van Klerq, Primalicht, Trendhopper, Oilily, It’s, Intersport, tuincentrum Jaap Kooy, Plus, Toys XL en restaurant Kamm en Go. C&A heeft aangekondigd volgend jaar te vertreken.

Ervoor in de plaats kwamen leegstand, prijsmeppers en dappere kleine ondernemingen. En misschien Primark.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.