Begin oktober derde editie van Wijckloop

Ron Amesz

De Wijckloop in de duinen van Wijk aan Zee is zondag 2 oktober aan zijn derde editie toe. Zowel kinderen als volwassenen kunnen zich inschrijven voor dit speciale wandel- en hardloopevenement.

De start is bij Heliomare in Wijk aan Zee en de deelnemers gaan via het strand de duinen in. De deelnemers kunnen kiezen tussen een wandelroute van10 kilometer of een hardlooproute van 10 of 16 kilometer. Ook kinderen kunnen zich inschrijven. Voor kinderen tot 11 jaar is een route van 1500 meter uitgezet. De jeugd van 12 tot en met 16 jaar kan meedoen aan de wedstrijd van drie kilometer. De eerste start is om 10 uur.

,,Ouders, familie en vrienden kunnen langs de route aanmoedigen. De route gaat door het natuurgebied; over heuvels, onverharde paden en de zestien kilometer ook over de Kruisberg. Het is een uitdagend parcours waarbij de lopers, jong en oud, kunnen genieten van de natuur. We hebben de inschrijving nu geopend. Ik raad iedereen aan op tijd in te schrijven, want we houden dit evenement kleinschalig. Vol is vol'', zegt Paul Cornelissen, voorzitter van het organisatiecomité.Inschrijven kan via de website: www.wijckloop.nl

De organisatie is nog wel op zoek naar vrijwilligers die kunnen helpen op de dag zelf. Ook zij kunnen zich via de bovenstaande website aanmelden.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.