Vijfde zege FC Volendam in 2013 op MVV

Vijfde zege FC Volendam in 2013 op MVV

Redacteur Waterland
maastricht

Voor de vijfde keer dit kalenderjaar kruisten MVV en FC Volendam de degens. En voor de vijfde keer gingen de Volendammers met de winst aan de haal: 1-2.

Toch ging het aanvankelijk niet van een leien dakje. De ploeg van trainer Hans de Koning deed een uur lang verwoede pogingen een opening in de Limburgse muur te vinden en kwam niet verder dan een half kansje. Maar dan ineens, in een tijdsbestek van drie minuten, stond de wedstrijd op zijn kop. Eerst pegelde Tom Overtoom een vrije trap van een meter of dertig achter MVV-doelman Bram Castro en een paar tellen later besliste Soufiane Laghmouchi de wedstrijd met een technisch hoogstandje. Dat was genoeg om de openingstreffer van Nathan Rutjes weg te poetsen: 1-2.

Puntenverlies lag ook zondag weer ook op de loer. Volendam was de betere ploeg, maar creëerde weinig. Een ogenschijnlijk weinig spectaculaire omzetting bleek goud waard. Met Leon Tol voor Erik Schouten kwamen de bezoekers volwassener voor de dag. MVV wist het niet meer en Volendam bleef geduldig. Én bleef voetballen. Mede door de opzwepende inbreng van Nick Coster die door het thuispubliek negentig minuten lang voor ’dikke smurf’ werd uitgemaakt.

De gelijkmaker van Overtoom brak de wedstrijd helemaal open. Na de 1-2 van Lagmouchi werd niets meer van MVV vernomen.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.