Hoogwout terug in het bergingswerk

Zaandam

De geschiedenis herhaalt zich. In 2005 werd Hoogwout Berging Zaandam overgenomen door Logicx Mobiliteit en nu, in augustus 2010 is het precies omgekeerd. Want Hoogwout Berging neemt vestigingen van Logicx in Zaandam en Purmerend over.

Het personeel van Logicx is maandag op de hoogte gebracht van de verkoop. Elf fulltimers en negen oproepkrachten stappen over naar het Zaandamse Hoogwout Berging. Tot 2005 was Hoogwout Berging een klinkende naam in de Zaanstreek en het Waterland. Na de overname verdween de vennootschap. Vader Cees en zoon Maarten Pels hebben een nieuwe vennootschap opgericht met dezelfde naam en deze nieuwe BV heeft Logicx overgenomen.

De bergers van het vroegere Hoogwout stonden bekend als mannen die hun vak verstonden. En dat vak wordt nu weer opgepikt. Jarenlang bestond Hoogwout uit een kraan(verhuur)bedrijf en een bergingsbedrijf. De 'kranentak' is overgenomen door Schot Verticaal Transport, één van de grootste kraanverhuurders in ons land. ,,We zijn weer terug bij het begin'', zo zei gistermiddag Maarten Pels. Hij zei erg blij te zijn met de overname. Maarten Pels zal de dagelijkse leiding voeren over Hoogwout Berging.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.