Minderjarige Zaandammers aangehouden wegens bezit van wapen en inbrekerswerktuig

© Foto: ANP

Danja Koeleman
Zaandam

De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag twee jonge Zaandammers aangehouden op de Peperstraat, die in bezit waren van inbrekerswerktuig en een vuurwapen.

Tijdens de nachtelijke surveillance zag de politie twee jongens zich verdacht gedragen. Zij werden gecontroleerd, bleken geen identiteitspapieren bij zich te hebben en gaven aan dat zij 13 jaar waren.Op de vraag van de politie welke goederen zij bij zich hadden, haalde één van het tweetal een vuurwapen tevoorschijn. Hierop werden beide jongens direct aangehouden en geboeid. Het vuurwapen werd in beslag genomen en de jongens werden overgebracht naar het politiebureau. Het vuurwapen bleek een imitatievuurwapen te zijn en dat is in beslag genomen voor nader onderzoek.

De jongens hadden behalve het vuurwapen ook goederen bij zich zoals een vlindermes en het nodige inbrekerswerktuig. Al deze goederen zijn in beslag genomen. De jongens bleken na onderzoek 15 jaar en afkomstig uit Zaandam. Hun ouders zijn door de politie in kennis gesteld.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.