Weer leven in oud bankgebouw Middenbeemster

Foto Ella Tilgenkamp Fotografie

Redactie Waterland
Middenbeemster

De voormalige Fortis Bank aan de Middenweg in Middenbeemster wordt binnenkort opgeknapt en verbouwd tot kantorenpand. Achter het oude bankgebouw komen acht starterswoningen.

André Koopman en Ed Bregman van Beemster Capital BV willen het pand in ere herstellen. Terug brengen naar de tijd dat het nog Villa Schoonoord heette en een notariswoning was.

Bregman: ,,We hebben alle foto’s die we konden vinden erbij gehaald. We proberen zoveel mogelijk oude details terug te brengen. Er komt bijvoorbeeld weer een voordeur in, in plaats van de ingang aan de zijkant.’’

De Geus Bouw gaat acht appartementen bouwen in dezelfde stijl als het oude bankgebouw. De woningen komen er achter te staan, maar wel los van het kantorenpand. ,,Het gebouw dat daar nu staat, wordt gesloopt.’’

Over een jaar

De appartementen worden waarschijnlijk zo’n vijftig vierkante meter groot. ,,We hebben her en der navraag gedaan. En er blijkt het meeste behoefte te zijn aan woningen voor starters.’’ Of het koop- of huurwoningen worden, is nog niet besloten.

De kantoren moeten begin volgend jaar klaar zijn. De bouw van de appartementen gaat langer duren. Die zijn waarschijnlijk over een jaar klaar.

De Fortis Bank vertrok in 2004 van de Middenweg. Na die tijd woonden er eerst bewoners van Alvast, een anti-kraak bureau. In 2010 namen krakers hun intrede in het gebouw.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.