Blokker opent vernieuwde winkel in Langestraat Alkmaar

De vernieuwde Blokkervestiging in Alkmaar

De vernieuwde Blokkervestiging in Alkmaar© Foto JJFoto/Jan Jong

Winnie van Galen
Alkmaar

In het diepste geheim peilde Blokker in een Amsterdamse loods gedurende anderhalf jaar de mening van consumenten. Eén ding was duidelijk: er moest wat veranderen aan de winkelinrichting en het assortiment. De algemene opvatting: ’Blokker is een degelijke en betrouwbare winkel, maar mag het ook leuk zijn’?

Of het ook leuk geworden is, kan de consument bepalen in de vestiging van Blokker aan de Alkmaarse Langestraat. Na een sluiting van ruim zes weken, gaat de winkel woensdag weer open.

De nieuwe formule wordt op zes vestigingen in het land losgelaten. Vooralsnog gaat het om een proef, Alkmaar is als tweede aan de beurt.

Huiselijke sfeer

Een greep uit de veranderingen: de schappen zijn laag, de winkel oogt daarmee overzichtelijk. Met muren van baksteen een look-a-like houten vloer, en kleurige accenten is een huiselijke sfeer nagebootst. Lifestyle producten zijn aan het assortiment toegevoegd zoals trendy theedoeken en schorten.

Samen met de chefs van 24Kitchen (een themakanaal op televisie over koken) is een ’smaakmakende collectie kookartikelen samengesteld’. Er zijn producten voor werelds koken, afkomstig uit de Marokkaanse keuken bijvoorbeeld. Een van de muren is deels ingericht met thuiszorgproducten ontstaan in samenwerking met Vitility. Zoals een gereedschapje om een boterham op z’n plek te houden als een van de armen door een blessure is uitgeschakeld.

Dankzij een samenwerking met koffieproducent Douwe Egberts (een proef) kunnen klanten er hun waardepunten verzilveren en zijn er populaire Douwe Egberts geschenkartikelen te koop.

Prominent aanwezig in het hart van de winkel is een servicepunt waarvoor op proef een samenwerking is aangegaan met PostNL. Naast de online bestelde Blokker producten kunnen daar ook andere online bestellingen worden opgehaald of retour gestuurd. En wie anderszins een pakket wil verzenden, kan er ook terecht.

Acht werelden

’Ruimte, rust en gezelligheid’, omschrijft een personeelslid de nieuwe winkel die halverwege juli dichtging en in de tussentijd is omgetoverd. Met daarbij het accent op vinden in plaats van zoeken. Die opvatting is terug te vinden in de ’acht werelden’ die in de winkel zijn gecreëerd. Zoals ’schoonmaken en huishouden’, ’opbergen en organiseren’ en ’wonen en sfeer maken’.

In de nieuwe winkel loopt het personeel met een tablet rond om daarmee de klant ’optimaal te kunnen bedienen’. Even snel naar een aanbieding kijken of om online een product te bestellen.

Hoe lang de nieuwe winkelformule wordt getest, is niet bekend. Een en ander hangt af van de ’omzet en de reacties van de klanten’, aldus een woordvoerder van Blokker.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.