Rij Voorbereid, da’s wel zo veilig

nhd Administrator

Met de vakantie in het vooruitzicht, is pech of een ongeluk wel het laatste waar u aan wilt denken. Toch is het belangrijk goed voorbereid de weg op te gaan.

Met een paar simpele veiligheidsmaterialen kunt u de gevolgen voor u en uw passagiers beperkt houden.

Een veiligheidshamer biedt uitkomst als u met de auto te water raakt of na een botsing de deuren en ramen niet open krijgt. Met zo’n hamer kunt u dan snel via het raam de auto verlaten.

Een reflecterend hesje zorgt ervoor dat andere weggebruikers u kunnen zien, als u zich vanwege pech of een ongeval buiten de auto bevindt. In veel Europese landen* is het verplicht om voor alle inzittenden hesjes in de auto te hebben.

Een isoleerdeken biedt bescherming bij (dreigende) onderkoeling, oververhitting en bij verbranding. Zorg ervoor dat deze veiligheidsmaterialen op een makkelijk bereikbare plek in de auto voorhanden zijn en gebruik ze op de juiste wijze. Op rijvoorbereid.nl staan hiervoor uitvoerige instructies en nuttige tips. En u kunt er ook de folder downloaden.

De veiligheidsmaterialen zijn voordelig verkrijgbaar bij ANWB, BP, Texaco en Halfords.

Alvast een veilige vakantie!

Rijvoorbereid.nl

* Verplicht in België, Frankrijk, Hongarije, Italië, Kroatië, Luxemburg, Oostenrijk, Portugal, Slovenië, Slowakije en Spanje. In Duitsland en Tsjechië is een hesje verplicht in een bedrijfsauto met bedrijfsnaam. In Noorwegen is een hesje alleen verplicht in auto’s met Noors kenteken (zoals een Noorse huurauto).

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.