Toch kermis in Hippolytushoef

© Foto Bakkerij Bellis

Mike Deutekom
Hippolytushoef

De kermis in Hippolytushoef gaat toch door. Dat heeft het overleg tussen burgemeester Jaap Nawijn van Hollands Kroon en de stichting Behoud Nederlandse Kermissen woensdagmorgen opgeleverd. De exploitanten beginnen woensdagmiddag met opbouwen.

De botsautootjes van exploitante Karin Jonker-Blokker mogen dit jaar nog een keer op de gebruikelijke locatie staan. ,,Er is afgesproken met de exploitant dat er dit jaar extra veiligheidsmaatregelen zullen worden genomen’’, laat gemeentewoordvoerder Ben Bruin weten.

Op last van de burgemeester moest de attractie eigenlijk juist vertrekken van de vertrouwde standplaats op het Kerkplein in het dorp. Dit omdat de brandveiligheid van omliggende (winkel)panden in het geding zou zijn en hulpdiensten er niet langs kunnen.

,,Er komt nu ’s nachts een beveiliger die ook bij brand alarm kan slaan’’, zegt Arjan Blokker, voorzitter van de stichting Behoud Nederlandse Kermissen. ,,Een goede oplossing. Ik ben blij dat we er met elkaar uit konden komen.’’

In het najaar zal de gemeente alle door de stichting georganiseerde kermissen in Hollands Kroon gaan evalueren. ,,Ook daar zijn we erg blij mee’’, zegt Blokker. ,,We hebben al een paar jaar aan Hollands Kroon om een evaluatie gevraagd maar dat vonden ze toen niet nodig. Nu gelukkig wel. Al was het maar om te voorkomen dat we een volgende keer weer op de valreep van alles moeten regelen.’’

Foto: Bakkerij Bellis

Lees ook: Kermisplein Hippolytushoef nog zonder attracties, feest kroegen gaat door, Burgemeester is de gebeten hond in botswagenaffaire Hippolytushoef, Kermis in Hippolytushoef gaat niet door vanwege conflict om botswagenbaan.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.