Bintangs met meeste nummers genoemd voor IJmond Top 50

Optreden van de Bintangs in Paradiso i.v.m. 50 jarig bestaan . Foto Ella Tilgenkamp

Ron Amesz
ijmond

De Bintangs wordt met de meeste nummers genoemd voor de IJmond Top 50. Twaalf nummers van de groep hebben stemmen gekregen voor de muzieklijst.

Dat wil niet zeggen dat deze er allemaal in komen. Dat hangt af van het aantal uitgebrachte voorkeuren voor hun songs. Iedereen kan zijn of haar favoriete muziek aangeven op www.ijmuidercourant.nl/ijmondtop50 en op www.nhd.nl/ijmondtop50. De meest gekozen nummers krijgen een plek in de ranglijst. Deze wordt uitgezonden op zondag 23 december door Seaport FM, Radio Beverwijk en Heemskerk FM.

Meer dan 150 mensen gaven tot nu toe hun voorkeur aan. Sinds deze week is de populariteit voor de IJmuidens/ Zweedse troubadour Cornelis Vreeswijk iets gestegen. Aanvankelijk zag het ernaar uit dat niets van de 25 jaar geleden overleden muzikant bij de eerste vijftig zou komen. Inmiddels ziet het er gunstig uit voor het nummer 'Veronica'. Als het nummer stemmen blijft krijgen.

'Als ik ga' van de overleden rapper Skinny-Vinny krijgt veel bijval. Het ontroerende nummer en het verhaal van zijn vader heeft veel lezers en luisteraars bewogen om op het lied te stemmen. De rapper schreef het nummer als eerbetoon aan zijn verongelukte vriend Duncan Niesten. Vijftien maanden later liet Vincent Hekman zelf het leven door hartfalen.

Stemmen kan tot woensdag 5 december via dit formulier.Dorien Knijnenberg

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.