Brinkman stuurt aan op breuk PVV in Noord-Holland

Hero Brinkman geeft een persconferentie in Nieuwspoort. Brinkman stapt uit de PVV-fractie en gaat alleen door als Tweede Kamerlid. Foto ANP

Ron Amesz
haarlem

De PVV-fractie in de provinciale staten van Noord-Holland treedt mogelijk in zijn geheel uit de PVV. Daarmee ontstaat binnen de PVV een politieke breuk. Brinkman heeft zijn vijf fractieleden in de Noordhollandse staten opgeroepen hem te volgen.

Dinsdag maakte Brinkman in Den Haag bekend dat hij opstapt als Tweede Kamerlid voor de PVV en doorgaat als zelfstandig Kamerlid.

Op zijn persconferentie kondigde hij tevens aan hij doorgaat als zelfstandig statenlid in Noord-Holland. De fractie van de PVV vergadert vanavond over de ontstane situatie. Ieder fractielid heeft de vrije keus of hij aanblijft als statenlid voor de PVV of meegaat met fractieleider Brinkman. De fractieleden zullen dan doorgaan als leden van de ’Lijst-Brinkman’ of onder een nog te kiezen nieuwe naam.

De PVV-fractie in de NoordHollandse staten telt 6 personen. Op zijn persconferentie in Den haag werd Brinkman vergezeld door PVV-statenld Monica Nunez. Zij is behalve statenlid ook medewerker van de PVV-fractie in Noord-Holland.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.