Vijf jaar cel voor Herman S. in zaak-Perim/Parteon

Ron Amesz
zaandam

De 75-jarige Herman S. moet vijf jaar de gevangenis is voor het in brand steken van zijn flat aan de Perim en het neerschieten van de directeur van Parteon in Wormerveer. Er was zeven jaar geëist. S. gaat in hoger beroep.

Bovendien moet hij de directeur van de woningstichting Parteon een schadevergoeding van 3475 euro betalen. Volgens de rechtbank is bewezen dat er sprake is van een poging tot moord.

Op 13 september van het afgelopen jaar stak S. eerst zijn flatwoning aan de Perim in de brand, om later die dag met een revolver op een directeur woningstichting Parteon te schieten. De man werd in de bovenarm geraakt. Bovendien zou de verdachte, in woede ontstoken vanwege ontruiming van zijn flat na een langdurig geschil met Parteon, nog twee medewerkers van de woonstichting en een gerechtsdeurwaarder op zijn ’dodenlijst’ hebben staan. Bij de deurwaarder zou hij tevens een mislukte poging tot brandstichting hebben gedaan.Bij de gevangenisstraf moet aangetekend worden dat S. al vele maanden vast zit. De advocaat van S. heeft donderdagmiddag aangekondigd in hoger beroep te gaan.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.