Monnickendam blijft op koers voor behalen doelstelling

Tom Pruim brengt Monnickendam op 2-0.
© Foto Fotostudio Beemster/Wim Egas
Monnickendam

,,Voor het niveau van de derde klasse was dit een goede wedstrijd”, vonden Monnickendam-trainer Ab Persijn en zijn collega Wessel Colijn van OFC eensgezind. ,,In een deel van de wedstrijd waren wij gelijkwaardig, maar we kregen op verkeerde momenten goals tegen”, voegde verliezend (4-3) coach Colijn eraan toe.

Dat klopte, want nadat zijn ploeg bij een 2-0 achterstand had gescoord, volgden onmiddellijk twee doeltreffende antwoorden van de thuisclub. OFC kwam terug tot 4-3, maar niet langszij. Dus gingen de drie punten naar de ploeg van Persijn, die daarmee de achterstand op de Oostzaners in de tweede periode tot twee punten terugbracht.

,,Een periodetitel is leuk, maar onze doelstelling is bij de eerste drie eindigen”, gaf Persijn te kennen. Wat dat betreft ligt Monnickendam op koers, met de tweede plaats op de ranglijst, al heeft nummer drie, HCSC, twee verliespunten minder.

In de eerste minuten waren beide elftallen dicht bij een treffer. Mark van Geemen mocht doorlopen in de richting van Gert-Jan Wals, maar schoot tegen de benen van de OFC-goalie aan. Aan de andere kant kopte Tim Kuiper net over na een voorzet vanaf de rechtervleugel.

Tikken

Vervolgens ontspon zich een gelijkopgaande partij, met weinig scoringsmogelijkheden voor beide ploegen, al was OFC-spits Rouchan Khairi er met een kopbal dichtbij. Doelman Dean Schilder kon de bal echter nog net uit de hoek tikken.

Kort voor het rustsignaal kwam de thuisclub op voorsprong. Barrie de Wolf ging in een duel met enkele opponenten onderuit en mocht van scheidsrechter Kerkhof uit Nieuwegein van net buiten de zestien aanleggen. Hij deed dat zuiver: over de muur in de hoek. Toen De Wolf op slag van rust opnieuw doorbrak, leek hij vlak voor het doel te worden gehaakt. ,,Viel wel mee”, vond de Monnickendamse spelmaker er zelf van.

Gejaagd

Een mooie aanval over links leidde in het begin van de tweede helft tot de 2-0. Kevin Blankennagel stuurde Danny Persijn diep en diens lage voorzet werd door invaller Tom Pruim achter Wals gejaagd. OFC reageerde onmiddellijk met een tegengoal, ingekopt door Cedric Tijmes. Daarop werd weer succesvol geantwoord door de gastheren; tot twee keer toe zelfs. Eerst rondde Blankennagel een aanval doeltreffend af en vervolgens punterde Nick Rensen raak na een steekpassje van Van Geemen: 4-1.

Het leek beslist, maar toen Matthew Doorman een OFC-corner met de hand beroerde en de ingebrachte routinier Remko Beerens de terecht toegekende strafschop beheerst in de hoek schoot, kreeg OFC weer hoop. Het ging volop in de aanval, maar een vrije trap van Beerens werd door Schilder over de lat getikt, een ver schot van Tijmes ging net naast en Pedro Rodrigues hield in het doelgebied opruiming toen Schilder onnodig een luchtduel was aangegaan. Toch werd het in de slotfase nog 4-3. Op aangeven van Khairi schoot Beerens vlak voor Schilder raak, maar het pompen om de gelijkmaker te forceren leverde geen succes op.

Monnickendam: Schilder; Van de Steege, Van Rheenen, Rodrigues, Doorman; N. Rensen, De Wolf, Van Geenen; Doets (39. T. Pruim), Blankennagel, Persijn (54. D. Pruim).

OFC: Wals; Klene, Boeijen, Nep, N. Coolen (61. Kat); Tijmes, Roele (67. Van Etten), B. Coolen; Vogel (55. Beerens), Khairi, Kuiper.

Meer nieuws uit Sport Waterland

Meest gelezen