Ingezonden 60 seconden: Surfen

Ingezonden 60 seconden: Surfen. Foto: Archieffoto HDC Media

Janneke van Beusekom
Zaandam

Surfen op het internet is een tijdrovende en verslavende bezigheid. Overal waar je langs surft blijf je niet lang, maar steeds vind je wel weer een nieuw boeiend onderwerp waar je heen wilt surfen.

Sportief gezien is er met deze surfsport niet zo heel veel te beleven. Je spieren raken er niet meer ontwikkeld door en je bent ook niet lekker in de buitenlucht. Moe kun je er daarentegen wel van worden. Ondanks het gebrek aan lichamelijke inzet lijdt de oogspier wel degelijk onder het surfgedrag. Langdurig surfen kan droge prikkende ogen veroorzaken die dan meteen de aanzet kunnen zijn om eens op zoek te gaan naar een remedie daartegen. Nog voordat je kunt besluiten dat je nu wel lang genoeg achter het beeldscherm hebt gezeten heb je alweer ‘prikkende ogen’ in het google-venster getypt en ben je de komende uren weer zoet.

Surfen op het internet is een tijdrovende verslavende bezigheid, die meestal weinig voldoening schept. Veel werkzaamheden blijven er door onafgewerkt liggen en aan het einde van het surf-festein blijf je achter met een knagend schuldgevoel over wat je allemaal wel niet had kunnen doen in die zelfde tijd.

Misschien bestaat er wel ergens een passende remedie die menig surfer kan genezen van deze moderne verslaving... mmm... morgen meteen even googlen...

Nu eerst even boodschappen doen en eten koken... of wacht eens... is www. lekkernietkoken.nl misschien een idee!

Anky Spoelstra, Zaandam

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.