Reünie Bertrand Russell College

Redacteur Zaanstreek
krommenie

Het Bertrand Russell College viert het 40-jarig bestaan met onder meer een reünie, een voorstelling door leerlingen en leraren in het Zaantheater en een ludiek opdrachtenspel op school.

De reünie is 18 februari van 13 tot 18 uur in de schoolgebouwen. Er hebben zich tot nu toe zo’n 600 oud-leerlingen en -leraren opgegeven. De deelnemers wordt gevraagd zich, afhankelijk van de periode waarin ze op school zaten, in een bepaalde kleur te hullen. Bij inschrijving werd gevraagd een favoriet muzieknummer op te geven. Een band van oud-leerlingen zal tijdens de reünie een selectie van die nummers spelen. Verder is er een foto-expositie en worden er films vertoond.

Op 20 februari brengen leerlingen en leraren in het Zaantheater de muziekvoorstelling Orpheus, waarvoor Rick Nanne als extern regisseur is aangetrokken. Bijzonder is het opdrachtenspel dat de leerlingen in feestweek van 21 februari tot en met 25 februari spelen. Jonkman: ,,Alle klassen krijgen ludieke opdrachten. We hebben dit spel eerder gespeeld. Een van die opdrachten was toen bijvoorbeeld: zorg dat je tien beoefenaars van een bepaald beroep in uniform bij elkaar krijgt. Of: laat een Chinees van de Zaanse Schans een sinterklaasliedje zingen.’’

Op woensdag 23 februari is er een grote sponsorloop waarvan de opbrengst is voor Spieren voor Spieren.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.