Bonuspunten voor JVC


Mark Dalmaijer brult het uit na de fraaie 3-1.

Mark Dalmaijer brult het uit na de fraaie 3-1. © Foto Peter van Aalst

John van Woesik
Julianadorp

In de strijd om lijfsbehoud heeft JVC uitstekende zaken gedaan. Tegen nummer twee VVW - vooraf door trainer Ben de Visser omschreven als de beste ploeg in de derde klasse - wonnen de Julianadorpers op het eigen kunstgras verdiend met 3-1.

Met name op verdedigend vlak speelde de thuisclub een uitstekende wedstrijd. Het centrale duo Jur Goverts en captain Jordy van Kesteren heerste achterin. De spaarzame keren dat de gasten uit Wervershoof er toch doorheen kwamen, trad de negentienjarige sluitpost Jordy de Fockert kordaat op.

In het eerste bedrijf, toen JVC tegen de wind in speelde, kwam de ploeg na twintig minuten spelen op voorsprong. Het was een wonderschone aanval die via Mark Dalmaijer en Nick Louwe bij de goed opgekomen rechtsachter Jordy Bos kwam. Zijn voorzet op Bas Hendrix was op maat en voor de goalgetter was het een koud kunstje om af te ronden.

Weinig gevaar

Het balbezit in het verloop van de eerste helft was voornamelijk voor VVW. Zij wisten echter weinig gevaar te stichten. In het slot van de eerste helft was er nog een mogelijkheid voor David Ambriola. Zijn schot met links ging rakelings naast.

Het tempo ging in de tweede helft omhoog. JVC verdubbelde de score al snel. Het was opnieuw Hendrix die het net wist te vinden. Hoewel hij een minuut eerder nog in de haast een kans miste, was hij na tien minuten spelen doeltreffend. Een voorzet van de vaardige Hairiks Jansen werd koel binnen gekopt.

Scheidsrechter Ozyar negeerde hierbij het opmerkelijke vlagsignaal van de grensrechter voor buitenspel. De arbiter floot grotendeels een sterke wedstrijd. Tot ontsteltenis van JVC legde hij de bal een kwartier voor tijd op de stip. Gelukkig voor de thuisploeg bestaat er gerechtigheid. VVW-speler John de Wit schoot de bal huizenhoog over.

Tegenaanvallen

De gasten begonnen meer aan te dringen. JVC was met snelle tegenaanvallen echter de gevaarlijkste ploeg. Jansen kreeg de bal in zijn bezit via een verre uittrap van doelman De Fockert, maar schoot rakelings over.

Na een mooie combinatie tussen Dalmaijer en Mats van Kampen werd de inzet van de eerstgenoemde gestopt door de doelverdediger van VVW. Tussendoor raakten de gasten nog wel de paal. In de slotminuut kreeg VVW een nieuwe kans vanaf elf meter. Ditmaal benutte De Wit de strafschop wel.

Echt in gevaar kwam JVC niet meer. De wedstrijd werd ten slotte beslist door de sterk spelende Dalmaijer. Hij krulde de bal keurig in de kruising: 3-1.

JVC kan zich rustig voorbereiden op de eerstvolgende en tevens belangrijke wedstrijd tegen streekgenoot Texel’94. Dit duel staat over twee weken op het programma op het eiland.

De Julianadorpers hebben nog zeker drie punten nodig om helemaal zeker te zijn van lijfsbehoud.

JVC: De Fockert; Bos, Van Kesteren, Goverts, Van Steinvoorn; Dalmaijer, Louwe, Ambriola (Franssen), Van Kampen (Loew); Hendrix (Provily) en Jansen.

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen