Koken met sterren

© HSPublicity

Châtel in de Franse Alpen staat bekend om de lokale streekproducten. Met trots presenteert het dorp deze producten tijdens het culinaire evenement ‘Les Neiges Etoilées. Van 25 tot en met 27 januari 2012 zijn de beste chef-koks uit de skioorden van Portes de Soleil aanwezig en nemen het tegen elkaar op tijdens een culinaire wedstrijd.

Gedurende het evenement worden ook demonstraties gegeven. Elke dag zijn vijf chef-koks met hun team aanwezig om hun specialiteit aan gasten voor te schotelen. Stéphane Reynaud, een bekende restaurateur en kookboekenschrijver uit Frankrijk, onthult zijn geheime recepten. Ook Mercotte, de bekende kookblogster, laat uitgebreid zien hoe je de beste macarons bereidt. Kinderen worden niet vergeten: voor hen zijn er speciale kookworkshops.

’s Avonds wordt het dorp omgetoverd tot een gezellige markt en kun je proeven, genieten en lokale producten inslaan. Vele verlichte houten hutjes zijn gevuld met streekproducten als kazen, wijnen en chocola uit de regio.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.