Tientallen schaatsen krijgen nieuwe eigenaar op schaatsenbeurs STG

Redacteur Zaanstreek
Koog aan de Zaan

,,Niet te lang wachten met kopen, want het wordt een strenge winter.’’ Voorzitter Jan Hol van Schaats Trainingsgroep Zaanstreek hield zaterdag het tempo hoog bij de schaatsenbeurs waar tientallen paren een nieuwe eigenaar kregen.

Hoge noren, klapschaatsen, hockeyschaatsen en kunstschaatsen. Keurig lagen ze met tientallen uitgestald op lange tafels, gerangschikt naar maat. De schaatsenbeurs in de Lindenboomzaal is al vele jaren een terugkerend fenomeen in december. De formule is even simpel als doeltreffend. Mensen die van hun schaatsen af willen, melden zich bij de administratieve ploeg die ze voorziet van een kaartje met een billijke vraagprijs en de naam van de verkoper. Kandidaat-kopers vervoegen zich bij ceremoniemeester Jan Hol die beide partijen bij elkaar brengt, waarna de koop wordt afgehandeld. Afdingen mag, al gebeurt dat zelden. Is ook niet nodig want de vraagprijs is zonder uitzondering schappelijk.

Tevreden bekijkt Jan Hol de drukte in de zaal. ,,De opkomst verrast me. Met de sneeuw en een beetje nachtvorst is de timing van de beurs perfect. Misschien speelt ook mee dat we vorig jaar een redelijke winter hebben gehad.’’

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.