Moeizame overwinning Kras/Volendam op ploeg van oud-coach Vlijm

Redacteur Waterland
volendam

Het onderonsje tussen de handballers van Kras/Volendam en Eurotech/Bevo was er niet alleen een tussen twee teams met kampioensambities, maar was voor Volendam ook een weerzien met een voormalig dorpsheld.

Prijzenpakker Martin Vlijm zette voor het eerst sinds zijn vertrek aan de Dijk voet op Volendamse bodem in dienst van een andere ploeg. Lichtelijk onbevredigend verliet hij echter zijn oude onderkomen; Volendam won met 23-21.

Beide partijen speelden niet best, maar Volendam, dat cirkelloper Matthijs Vink vanwege een knieblessure mogelijk lang moet missen, stond eigenlijk de gehele wedstrijd voor. Met Jasper Snijders als opvallende man op de middenopbouwpositie vocht de thuisploeg zich naar een 12-9 voorsprong met rust. In het tweede bedrijf mocht Volendam vooral doelman Martijn Cappel danken dat hij zijn ploeg behoedde voor een achterstand. Bevo naderde in de slotminuut nog tot één punt, maar op zakelijke wijze werd in het restant de voorsprong verdedigd. Joey Duin ramde in de zoemer de laatste erin: 23-21.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.