Gerard Woestenburg Jutter van het Jaar (update)

Redacteur Den Helder
DEN HELDER

Hij is de dertiende op rij die de eretitel mag dragen, maar Mister Geraldi brengt het vooral geluk. Breed glimlachend en ook ontroerd hoorde Gerard Woestenburg maandagavond zijn benoeming aan tot Jutter van het Jaar.

Op zijn vijftigste had hij al een koninklijke onderscheiding en inmiddels ook de zilveren erepenning van de gemeente Den Helder. Maandagavond volgde tijdens de nieuwjaarsreceptie dan het felbegeerde titel Jutter van het Jaar. De jury, bestaande uit oud-Jutters van het Jaar onder leiding van Anita Hoedjes, rept van zijn ’uitstekende verdiensten’ voor de Helderse samenleving. Woestenburg (Hoorn, 1943) draagt immers al bijna 55 jaar bij aan het Helderse culturele leven. Als poppenspeler, clown, kinderentertainer, maar ook als vrijwilliger bij de operetteverenigingen De Lentebloemen en Harmonie.Hij werd in 1957 door het wijkcomité Oud Den Helder gevraagd voor een voorstelling, hoewel hij al vanaf 1954 voor het eerst in kleine kring optrad. Woestenburg speelde op sinterklaasfeesten, voor de politie, gehandicapte kinderen, bij de marine.Vanaf 1967 was hij te zien met buikspreker en goochelaar Gaston David. Woestenburg werd vermaard vanwege de buikspreekpop Charlie. Later zou hij ook spreekstalmeester zijn bij de aankomsten van Sint Nicolaas. Woestenburg staat bekend als een aimabel mens, die in 1988 een optreden voor koningin Beatrix liet lopen omdat hij al had toegezegd in buurthuis 't Kraaienest in Oud Den Helder op te treden.

Naast Woestenburg waren ook Ilse Kootkar, vrijwilligster bij de Dierenambulance en Peter van der Star, bekend in zijn rol van Napoleon, kandidaat.

Op de foto van Peter van Aalst wordt Gerard Woestenburg (r) gefeliciteerd door de andere twee titelkandidaten, Peter van der Star en Ilse Kootkar.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.