Oscar Wagner (40) ging de strijd aan, maar ALS heeft gewonnen

Archieffoto George Stoekenbroek

Hedzer Faber
Den Helder

Voormalig diskjockey en bierkenner Oscar Wagner heeft een dappere strijd gestreden, maar uiteindelijk heeft de slopende spierziekte ALS hem er toch onder gekregen.

Wagner was eerder bekend als DJ MyRinx en DJ Fastidioso. De laatste jaren ging dat niet meer omdat ALS hem beetje bij beetje afbrak. 'Een doodvonnis', noemde hij het zelf. Toch weerhield hem dat er niet van om vorig jaar nog een parachutesprong te maken.

Zelf had hij nu vast zwartgallig opgemerkt dat 'Os' de kerst niet heeft gehaald. Want zwarte humor was wat hem de laatste jaren op de been hield. Naast uiteraard de liefdevolle zorg van zijn vrouw Michelle, zijn vrienden en zijn liefde voor bier.

Wagner maakte naam in de bierwereld als een nietsontziende connaisseur en recensent die zonder scrupule telkens de vinger op de zere plek legt. De verwachtingen waren dan ook hooggespannen toen Wagner deze maand zijn eigen bier op de markt bracht, de 'strong brown IPA' Strijdende Kater. Een recept dat nog nooit eerder geprobeerd was en leidde tot een stormloop onder bierkenners.

Hij was blij met het resultaat en vond zijn bier na elke dag beter worden. Reden dus om hem dagelijks te proeven. Vorige week zei hij nog in deze krant: ,,Ik weet niet hoe lang ik nog te leven heb, maar ik wil elke dag een goede pot bier op tafel. Dat kan dan net zo goed mijn eigen bier zijn.''

Oscar Wagner is veertig jaar geworden.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.