Asielzoeker gestoken in Zaandamse noodopvang

Ivo Laan
Zaandam

Een asielzoeker in de opvangboot in Zaandam is in de nacht van zaterdag op zondag naar het ziekenhuis gebracht omdat hij was gestoken door een andere asielzoeker bij een ruzie.

Dat bevestigt een woordvoerster van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA). Hoewel er in de melding door de politie werd gesproken van een steekpartij, is dit volgens de COA-woordvoerster 'niet aan de orde'.

,,Er is iets gebeurd tussen twee mensen. Maar van een steekpartij was geen sprake.'' Een politiewoordvoerster wil zondagmiddag niets zeggen en verwijst naar het COA voor informatie. ,,Wij doen nooit mededelingen over incidenten die gebeuren in instellingen'', zegt een politiewoordvoerster.  De politie stuurde wel 's nachts een persalarm waarmee journalisten gealarmeerd worden.

Het incident vond plaats omstreeks 3.50 uur. Of er gestoken is met een mes, kan de COA-woordvoerster niet bevestigen. ,,De politie doet nog onderzoek.'' Verder doet het COA geen mededelingen.

Een paar weken geleden was er een incident bij dezelfde opvang op bedrijventerrein de Achtersluispolder waarbij een groepje asielzoekers politie en ambulancepersoneel hinderde toen een man zichzelf had verwond en naar het ziekenhuis moest.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.