Krant organiseert diner voor klanten Voedselbank West-Friesland

HOORN

De redactie van het Dagblad voor West-Friesland/Enkhuizer Courant organiseert woensdag 22 december een kerstdiner voor klanten van de Voedselbank West-Friesland. De redactie is begonnen aan de voorbereidingen voor dit speciale kerstdiner dat geserveerd wordt in het Enkhuizer restaurant De Markerwaard.

Vorig jaar organiseerde deze krant voor het eerst een kerstdiner voor de cliënten van de West-Friese Voedselbank. Dit diner, dat ook toen plaatsvond in De Markerwaard van Leo en Desiree Klaassen, werd een groot succes en niet in de laatste plaats door alle hulp die de redactie kreeg in de voorbereiding.

Inmiddels heeft een aantal chef-koks alweer toegezegd gerechtjes te maken voor dit diner, onder wie Ben Eggink van Die Drie Haringhe in Enkhuizen, Marko Pol van Hendrickje Stoffels in Hoorn, Patrick van der Kroft van het gelijknamige restaurant in Hoorn, sterrenkok Constant Fonk, Moshine Korich van Aagje Deken in Middenbeemster en Frans ten Oever van Tocat in Hem.

Net als vorig jaar hoopt de redactie dat ook dit jaar ondernemers hun medewerking aan het diner willen geven door bijvoorbeeld belangeloos de ingrediënten te leveren. Maar ook bedrijven die de gasten willen verblijden met een klein kerstcadeautje worden uitgenodigd zich te melden bij de redactie van deze krant. Kortom, bedrijven, groothandels, leveranciers en ondernemers die een bijdrage willen leveren aan dit feestmaal voor West-Friezen die het niet zo breed hebben zijn natuurlijk meer dan welkom.

In aanloop naar woensdag 22 december en op de dag zelf kan de redactie de nodige hulp gebruiken. Zo zijn er vrijwilligers nodig om te helpen bij de aankleding van het diner, vrijwilligers die de gasten kunnen vervoeren naar en van De Markerwaard en een zanggroepje dat tijdens het diner carols wil komen zingen. En zo komen er vast nog meer taken bij waarbij alle hulp welkom is.

Aanmelden kan via redactie.wef@nhd.nl

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen