Jeugd uithangbord van biljartdistrict

Redactie Schagen
Middenmeer

Om aan te tonen dat biljarten geen sport alleen voor oude mannen hoeft te zijn, zet district Noord West Nederland de jeugd in. Op zaterdag 12 april is er in samenwerking met biljartvereniging Wieringermeer ’85 een demonstratie annex clinic in het biljartcentrum aan de Havenkade 1 in Middenmeer. Aanvang 14 uur.

Het affiche laat een behoorlijk aantal (jongere) topspelers aan het biljart zien. Sam van Etten komt, de 17-jarige Europees jeugdkampioen uit Schermerhorn. Veldtemer Pieter van der Geest, grootste talent in dit district en veelvuldig deelnemer aan Nederlandse kampioenschappen is van de partij. Als ook Ferry, derde op de Europese jeugdkampioenschappen, en Jordy Jong. Deze Zwaagdijker speelde vaak op een nationale titelstrijd en is trainingspartner van zijn broer. Pettemer Jim Anneveldt, jongste speler in eerste divisie driebanden, en Sebastiaan de Bruin uit Den Helder, nog zo’n jeugdige specialist in de moeilijkste discipline, worden ook in Middenmeer verwacht.

De leeftijd van deze spelers ligt tussen de 17 en 35 jaar. Hiermee wil het district aantonen dat biljarten een sport met toekomst is die voor alle, dus ook jonge, sporters meer dan aantrekkelijk kan zijn.

Er wordt gespeeld in drie spelsoorten: kader 57/2, libre en driebanden.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.