Ursem neemt prefab-fabriek weer in gebruik, ontslagen personeel komt terug

wognum

De Ursem Bouwgroep heeft een grote order in de wacht gesleept voor de bouw van 504 studentwoningen aan de Wassenaarseweg in Leiden. Daardoor kan het bouwbedrijf de een jaar terug gesloten prefab-fabriek aan de A7 weer in gebruik nemen. Tevens neemt het bedrijf vijftig mensen terug in dienst.

Precies een jaar geleden sloot Ursem de ultramoderne prefab-fabriek waarin woningen en systemen worden gebouwd die relatief snel kunnen worden geplaatst. De sluiting was noodzakelijk door de malaise in de bouw. Hierdoor verloren 45 medewerkers hun baan.

,,Die mensen hebben wij als eerste benaderd met de vraag of zij terug wilden komen'', zegt algemeen directeur Kees Machielse van de Ursem Bouwgroep. ,,Dat is bij hun ontslag in het sociaal plan zo afgesproken.''

Van de ontslagen werknemers keren er nu 27 terug. ,,Zij gaan verder op hetzelfde niveau waarop zij ons bedrijf hebben verlaten. Verschillende oud-medewerkers hadden elders inmiddels werk gevonden. Daarnaast heeft een aantal inmiddels de leeftijd dat ze het mooi genoeg vinden'', meldt Machielse.

Hoeveel geld met de bouw van de 504 studentenwoningen precies is gemoeid wil de directeur niet zeggen. Maar hij geeft wel toe dat het ruim boven de twintig miljoen euro ligt. In februari 2012 moet de campus aan de Wassenaarseweg worden opgeleverd.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen