Hoe zie je dat je op een brandkraan staat?

De brandkranen zitten soms ’verstopt’ onder een brandputdeksel© Foto Internetredactie

Hedzer Faber
Den Helder

Het gebeurt aan de lopende band dat automobilisten hun voertuig parkeren op een brandkraan, signaleert Stadspartij-raadslid Harrie van Dongen.

Hij heeft schriftelijke vragen gesteld aan burgemeester en wethouders omdat hij zich zorgen maakt over de brandveiligheid in vooral de Stad binnen de Linie.

Want wat nou als de brandweer alle zeilen bij moet zetten om een brand te bedwingen en de brandweerlieden kunnen niet bij de brandkraan?

Verstopt

De brandkranen zitten ’verstopt’ onder een brandputdeksel in het plaveisel. De brandweer controleert periodiek op de bereikbaarheid van brandkranen en de toegankelijkheid van straten voor brandweervoertuigen. Bewoners worden indien nodig aangesproken op onveilig geparkeerde auto’s, maar volgens Van Dongen is dit niet genoeg. Want als veel bewoners al niet weten dat daar een brandkraan is, dan weten bezoekers het al helemaal niet.

Coalitiepartij Stadspartij pleit er daarom voor om brandkranen beter zichtbaar te maken in het straatbeeld. Van Dongen schrijft: ’Is het college het met ons eens dat wij de brandweer hierin moeten ondersteunen door preventieve maatregelen te nemen in de vorm van duidelijke markeringen op het wegdek daar waar een brandput is gesitueerd?’

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.