Naar Duitsland voor culinaire vakantie
Bij een culinaire vakantie denken de meesten aan Frankrijk, maar Duitsland heeft ook veel te bieden op culinair gebied. Kenners menen dat de Duitse keuken veel verfijnder en verrassender is geworden. Het land heeft bovendien de meeste Michelin-sterren na Frankrijk. Duitsland telt steeds meer uitstekende restaurants en beschikt over een lange lijst van topkoks, die op hoog niveau werken en regelmatig voor culinaire verrassingen van formaat zorgen.
Dat Duitsland internationaal op culinair gebied meetelt, mag blijken uit het feit dat het land qua Michelin-sterren onmiddellijk na Frankrijk komt en vóór Spanje op de tweede plaats staat. Het land telt momenteel meer dan tweehonderd sterrenkoks. Het is in Duitsland de laatste jaren een goede traditie geworden om veel meer menu's samen te stellen met seizoengebonden producten en daarbij zoveel mogelijk gebruik te maken van regionale recepten. Duitsland brengt dit jaar ook de wijnbouwgebieden van het land onder de aandacht. Dat zijn er dertien in totaal. De Duitse wijnen vormen vaak een harmonieus samenspel met de kookkunst van de goede koks, net als het Duitse bier. Meer weten over culinair Duitsland? Kijk op www.duitsverkeersbureau.nl.