Vinke zegeviert in De Waal en herovert leiderstrui

Casper Duin
De Waal

Jordy Vinke heeft de oranje leiderstrui van de Texelse dorpenronden opnieuw in bezit gekregen. De veteraan uit Den Burg zegevierde zondag in de Ronde van De Waal.

Bij afwezigheid van klassementsleider Thijs Zuurbier uit Julianadorp deed Vinke een geslaagde greep naar de macht. ,,Op de brede weg buiten het dorp was er meewind. Ideaal om er een koers van te maken.’’ En zo geschiedde. Nadat er eerst een kopgroep van vijf renners ontstond, nam Vinke de benen met Arjen Bos.

De Fries was in De Waal één van de weinige overkantse fietsbezoekers. De rijder uit Bolsward combineerde een gezinsdagje Texel met deelname aan de derde wedstrijd in de reeks dorpenronden. ,,We kennen elkaar van vroeger. Zijn allebei nog goed in conditie. Arjen vertelde dat hij al wedstrijden had gewonnen, dus ik kneep ’m wel toen we samen vooruit bleven.’’

Uiteindelijk wist Vinke de klus toch met succes te klaren. Achter de klassementswinnaar van 2015 finishte Bos als tweede. Eilander Niels Jeroen Bos werd derde. Vinke heroverde de oranje leiderstrui en reist met één punt voorsprong op Zuurbier af naar de volgende dorpenronde. Op 27 augustus wordt Oudeschild aangedaan.

De recreantenwedstrijd werd ontsierd door een zware valpartij, waarna er een ambulance op het parcours verscheen en de koers werd stilgelegd.

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen