Familiebedrijven in Nederland

© HSPublicity

De nieuwe MAX-serie 'De Oudste Familiebedrijven van Nederland' is deze week gestart. De serie geeft een inkijkje in bekende en onbekende familiebedrijven van Nederland.

Omroep MAX laat bijzondere familiebedrijven zien, die soms moeilijke tijden hebben gekend. Het programma toont hoe deze families door de jaren heen zijn omgegaan met de soms teruglopende vraag en welke creatieve oplossingen zijn bedacht om te kunnen voortbestaan. Ook is er aandacht voor de familiebanden, hoe de huidige generatie het in de ogen van de vorige doet en de vraag of de jonge generatie wel is geïnteresseerd in een functie binnen het familiebedrijf.

In de eerste aflevering, afgelopen dinsdag, nam Max een kijkje bij attractie- en vakantiepark Duinrell in Wassenaar. Graaf Hugo van Zuylen van Nijevelt vertelde hoe het bedrijf zich ontwikkelde van eenvoudige theetuin tot een attractiepark. Zo’n tien jaar geleden heeft Van Zuylen van Nijevelt het bedrijf overgedragen aan zijn zoons Philip en Roderick, maar de 81-jarige graaf is zelf nog dagelijks in het vakantie- en attractiepark te vinden. Hugo is nog steeds commissaris van Duinrell en heeft ook van iedere deur in het park nog een sleutel: „Ik wil overal in kunnen, dat pakken ze me niet af. Maar dat vinden de jongens ook prima.”

De serie telt negen afleveringen die wekelijks op dinsdag om 18.25 uur op Nederland 2 worden uitgezonden. De eerste aflevering is terug te kijken via Uitzendinggemist.nl.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.