Kras/Volendam probleemloos naar winst

volendam

Wanneer de eerste plaats je haast niet meer kan ontgaan en er een competitiewedstrijd tegen een van de mindere goden op het programma staat, is het vaak lastig om scherp en gedreven te blijven. Kras/Volendam legde een beduidend mindere partij op de mat dan vorige week tegen Bevo, maar ook tegen Hellas/Den Haag kwam de zege geen seconde in gevaar: 28-18.

Het bewijst maar weer dat het verschil tussen Kras/Volendam en de rest van de ploegen in de Nederlandse eredivisie enorm is. Zelfs op minder dan halve kracht wint de regerend landskampioen vrij eenvoudig zijn partijen. De ploeg heel houden en iedereen aan bod laten komen, dat is wat in deze fase van de competitie het belangrijkste is. Zeker met het oog op de naderende finaledagen van de Beneluxliga.

De eerste plaats was vorige week al zo goed als veiliggesteld, na de 28-18 overwinning op Hellas/Den Haag kan ook wiskundig gezien Volendam de koppositie niet meer ontgaan. ,,En daar is alles wel mee gezegd”, concludeerde Volendam-trainer Vlijm na afloop.

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen